Poorten

Je kan bij ons terecht voor poorten in geïmpregneerd vuren- of grenenhout en hardhout (Iroko/Padouk). Daarnaast hebben we ook een ruim assortiment onderhoudsvrije mogelijkheden gaande van composiet (WPC) tot zelfs keramiek of glas.

Bekijk onderaan deze pagina zeker ook onze kwalitatieve poorten met een (on)zichtbaar metalen frame en houten bekleding die tot in de details perfect afgewerkt zijn.


Wat zijn de afmetingen van de poorten?


De standaardafmeting van een dubbele poort is 300 x 180 cm, van een enkele poort is dat 100 x 180 cm. Maar uiteraard passen die afmetingen niet in elke tuin of op elke oprit. Soms is een dubbele of enkele poort nodig die wat hoger en breder of net smaller en lager is. Uiteraard behoort ook dit tot de mogelijkheden. U kunt altijd uw wensen en behoeften doorgeven via ons contactformulier, zo werken we naar een persoonlijk ontwerp op maat.

 


Schuif- of draaipoort?


Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Let bij draaipoorten in hout wel op dat u genoeg plaats hebt om de poort volledig te openen. Een brede draaipoort heeft een even brede draaicirkel waardoor de ruimte erachter vrij moet zijn als u ze wil openen.


Een schuifpoort in hout heeft veel minder plaats voor en achter de poort nodig, maar wel plaats ernaast. Als uw poort loodrecht tussen twee muren moet komen, is een schuifpoort niet mogelijk.


Onze houten poorten en poorten met metalen frame kunt u ook makkelijk laten automatiseren.

 


Authentieke weidepoorten


Weidepoorten garanderen een mooie en functionele meerwaarde voor (paarden)weides. Deze poorten zijn verkrijgbaar in zowel drukgeïmpregneerd vurenhout als in tropisch hardhout (duurzaamheidsklasse I).

Weidepoorten worden standaard voorzien van uiterst robuust beslag en om roestvorming uit te sluiten, zijn alle onderdelen van het poortbeslag warm verzinkt.

 

 

Poortpalen


Als poortpaal kiezen we steeds voor hardhouten palen met een duurzaamheidsklasse I (Padouk/Okan/Azobe). Poorten met een metalen frame of in onderhoudsvrije uitvoering komen steeds in combinatie met metalen palen.

Geïmpregneerd

Iroko en Padouk

Composiet en aluminium

Weidepoorten