Realisaties

MAAK VAN UW TUIN UW THUIS

De coronaperikelen van het afgelopen jaar hebben ervoor gezorgd dat we heel veel tijd thuis gespendeerd hebben, zowel binnenshuis als in de tuin. Meer en meer mensen kiezen voor een degelijk afgewerkte tuin en daar hoort natuurlijk een mooi tuinhuis, buitenverblijf of poolhouse bij. Ook wij als houthandel hebben deze trend duidelijk kunnen waarnemen en merkten een grote stijging op in aanvragen. Staat het bouwen van een houten bijgebouw om optimaal van je tuin te kunnen genieten ook nog op uw verlanglijstje? Dan is Houthandel Rooyackers, samen met onze leverancier Woodvision dé perfecte partner in het realiseren van uw droom.


In de vernieuwde catalogus vindt u een ruim assortiment aan tuinverblijven in strakke stijl, maar ook kapschuren die perfect passen in een landelijke omgeving. Met het modulaire systeem stelt u alles samen zoals u het wil, of het enkel een functioneel tuinhuis is of een gezellige ruimte om heerlijk onder te relaxen.


Met ons groot aanbod aan steigerhout bouwt u ook nog eens een trendy zithoek of buitenkeuken om het vakantiegevoel compleet te maken.


Wilt u graag nog meer plezier beleven aan uw tuinverblijf, dan zijn ook onze glazen schuifwanden op maat een echte aanrader.


Vindt u in de catalogus toch niet helemaal wat u zoekt of wilt u echt iets uniek, dan is ook dat voor ons geen probleem. Kom langs met uw schets of idee en wij helpen u helemaal op weg. Bepaal zelf uw indeling en stijl in hardhout, thermowood, douglas en nog veel meer. Wij tellen uit wat u nodig heeft en geven u concreet advies over hoe de klus te klaren.


Zelf zin gekregen om een toffe plek te creëren in uw tuin?

Dan verwelkomen we je graag in onze winkel.
Bekijk hieronder ter inspiratie enkele realisaties van onze klanten:

COMBINATIE VAN KANTOOR, WERKHUIS EN FIETSENSTALLING

Dit mooie bijgebouw bestaat uit een kantoorruimte, werkhuis en fietsenstalling naar eigen ontwerp van de klant. We werkten hiervoor een houtskeletbouw uit met geïsoleerde wanden en plafond.


Lees verder onder de foto.

Foto's: Flowtography

Hierbij koos de klant als buitenbekleding voor klikplanken in Thermowood Ayous. Door de vertikale plaatsing krijgt dit toch een eigentijdse uitstraling.


De fietsenstalling is met horizontale latten in dezelfde houtsoort dichtgemaakt met een opening bovenaan, zodat er toch wat lichtinval is. De volledige binnenkant werd afwerkt met OSB.


De verlichting,zwarte ramen en deuren maken het echt af. Wat een mooi resultaat en een toffe werkplek hebben jullie gecreëerd!

DOUGLASVISION BUITENVERBLIJF

In dit buitenverblijf, opgetrokken uit Douglashout, is het steeds aangenaam vertoeven. De glazen schuifwanden geven een mooi zicht op de tuin en zijn makkelijk open en dicht te schuiven. Zo geniet je bij warm weer van een open structuur en houd je de warmte binnen wanneer het toch net dat tikkeltje te fris is.


De constructie werd afgewerkt met metalen dakplaten en zinken goten, wat de duurzaamheid enkel ten goede komt. Deze klant gaat ongetwijfeld nog veel plezier beleven aan zijn buitenverblijf, dat als pakket te verkrijgen is.


Informeer ernaar in onze winkel.

Foto's: Flowtography

LANDELIJK BIJGEBOUW IN DOUGLAS

Deze klant mag uitermate trots zijn op het bijgebouw dat hij zelf ontworpen én gebouwd heeft.


Hij creeërde een L-vormig landhuis met ruimte voor opslag én een gezellige zithoek. De dakstructuur is mooi te zien, hetgeen echt een meerwaarde geeft.

Foto's: Flowtography

LANDELIJK TUINHUIS MET LARIKS SIDINGS

Dit tuinhuis is volledig opgebouwd met keperwanden in cls 38x140, aan de binnenkant afgewerkt met osb 12mm dik.


De buitenkant is afgewerkt met lariks sidings, wat in combinatie met het wolfskap dak een landelijke uitstraling geeft.


Knap werk van deze klant!

Foto's: Flowtography

BUITENVERBLIJF MET  ZITHOEK EN TUINHUIS - AFWERKING IN PADOUK

Zonder enige voorafgaande ervaring in de bouw van tuinverblijven ging deze klant de uitdaging aan om zijn droom waar te maken en het resultaat mag gezien worden!


Lees verder onder de foto.

Foto's: Flowtography

Voor het maken van de hoofdconstructie contacteerde deze klant een bevriend schrijnwerker. Voor het overige werd dit tuinhuis met aparte zithoek helemaal door de klant zelf gebouwd en afgewerkt.


De gladde betonnen vloer en het lattenwerk in padouk zorgen samen voor een strak geheel dat toch heel uitnodigend oogt, ideaal om te relaxen na een drukke werkdag.


"Tijdens de bouwfase kwam ik geregeld op een punt dat ik niet goed wist hoe bijvoorbeeld bepaalde onderdelen bevestigd dienden te worden, maar voor al mijn vragen kon ik bij Houthandel Rooyackers terecht.   Zonder hun advies had ik dit niet kunnen realiseren."

LANDELIJK  TUINPAVILJOEN IN DOUGLASHOUT

Geen uitdaging te groot voor deze klant. Met een hoop goede moed en heel veel geduld bouwde hij een prachtig landelijk tuinhuis inclusief buitenkeuken en zithoek. Het mooie, hoge zadeldak, waarbij de spanten mooi zichtbaar gebleven zijn, geven een zeer ruimtelijk, doch knus gevoel.

Foto's: Flowtography

TUINHUIS IN DOUGLAS

Dit tuinhuis opgetrokken in Douglashout dat werd behandeld Douglas beits. Deze klant koos voor de afwerking van het dak voor bitumen singels en ronde, zinken goten. Al deze materialen zijn bij ons te verkrijgen.